O firmie

Zakład Przetwórczo Rolno – Spożywczy Ubojnia Drobiu S.J. z siedzibą w miejsowości Uniszki Cegielnia, 200m od trasy Warszawa-Gdańsk, w terenie leśnym – jest firmą prywatną, założoną przez dwóch wspólników Marka Kujawskiego i Andrzeja Merchla w 1993 roku. Od początku swojej działalności Zakład zajmuje się ubojem i rozbiorem drobiu grzebiącego z gatunków kura domowa. Żywiec rzeźny przeznaczony do uboju jest transportowany do Zakładu z wykorzystaniem własnych środków transportu. Aby dostosować Zakład do wymagań Unii Europejskiej, a także aby zapewnić bezpieczeństwo produktów oferowanych przez Zakład, w 2004 roku wdrożono system HACCP. W zakładzie pracuje około 160 osób, z czego większość pracuje na stanowiskach produkcyjnych. Odbiorcami tuszek i elementów drobiowych są sklepy, hurtownie oraz zakłady przetwórcze na terenie całej Polski. Zakład posiada także pozwolenia na eksport tusz i elementów do krajów trzecich takich jak: Emiraty Arabskie, Ghana, Kongo, Benin, Uganda, Honkong. Podstawowym celem działalności ZPRS Ubojnia Drobiu jest produkcja tuszek, podrobów i elementów drobiowych (świeżych i mrożonych) o gwarantowanej jakości i właściwym bezpieczeństwie zdrowotnym. Bezpieczeństwo produktów oferowanych przez firmę jest nieustannie kontrolowane przez szczegółowy nadzór nad procesem produkcji.

Posiadamy certyfikaty EKO oraz IFS FOOD

Ubojnia Uniszki

Zakład Przetwórczy Rolno-Spożywczy Ubojnia Drobiu S.J. M. Kujawski, A.Merchel, Uniszki Cegielnia 29, 06-500 Mława

NIP: 569 000 57 78

 

Kontakt

Telefon: 23 654-91-18

Mail: ubojnia@ubojniauniszki.pl